انتخاب رشته کنکور دکتور یعقوبی

گروه مشاوره و انتخاب رشته کنکور دکتور یعقوبی

انتخاب رشته کنکور دکتور یعقوبی

گروه مشاوره و انتخاب رشته کنکور دکتور یعقوبی

معرفی رشته علوم قضایی: درآمد،گرایشات،ادامه تحصیل و ..

بلا به معرفی کامل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری به عنوان تنها دانشگاه سراسری در شهر تهران که رشته علوم قضایی را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته ارائه میدهد پرداختیم و در این مقاله قصد داریم رشته علوم قضایی و مهارت های مورد نیاز جهت ورود به این رشته را معرفی کرده، شرایط ورود و انتخاب رشته علوم قضایی در کنکور، بازار کار و  آینده ی شغلی این رشته را بررسی نماییم و دروس کارشناسی و گرایشات رشته علوم قضایی درکمک به بهترین انتخاب رشته انسانی معرفی کنیم .

از رشته علوم قضایی چه می دانید؟

از رشته های زیر گروه انسانی که در دهه گذشته دانش آموزان بسیار زیادی به سمت آن گرایش پیدا کرده اند رشته علوم قضایی است(البته این رشته از تمامی گروه های آزمایشی ریاضی ، تجربی و انسانی پذیرش دارد اما این نکته وجود دارد که ظرفیت پذیرش این رشته در گروه علوم انسانی از سایر گروه ها بیشتر است ).

افراد با تحصیل در رشته علوم قضایی که یک رشته ی بسیار خاص  و حساسی است می توانند مهارت ها و دروس یک حقوقدان را نیز آموزش میبینند و رشته علوم قضایی همانند رشته حقوق، حول حق یابی و برپایی عدالت و معیار قانون می‌گردد و رابطه تنگاتنگ با رشته حقوق دارد با این تفاوت که خروجی رشته حقوق وکیل است و خروجی این رشته قاضی و حکما هستند.

مسیری که دانشجویان برای رسیدن به منصب قضا طی میکنند،بدین صورت است که پس از گذراندن دوره ی کارشناسی،در یک دوره ی کارآموزی شرکت میکنند و پس از اخذ نمرات قبولی در پایان دوره،وارد کار قضایی میشوند. هدف از این رشته تربیت قاضی و کارشناسانی جهت اداره ی مشاغلی  است که مرتبط با حوزه قضایی و قوه قضائیه کشور می باشد.البته عموم فارغ‌التحصیلان دبیرستان رشته انسانی، به امید قاضی شدن به این رشته روی می‌آورند.

راه‌های ورود به رشته علوم قضایی

ورود به رشته علوم قضایی

پذیرش این رشته، برای تمامی داوطلبان کنکور در سه گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی ممکن است، اگرچه ظرفیت پذیرش این رشته در گروه انسانی نسبت به سایر گروه‌ها بیشتر است. لازم به ذکر است که دانشگاه علوم قضایی فقط از میان پسران شرکت کننده در کنکور انسانی،دانشجو جذب میکند.

دانش آموزان پس از انتخاب رشته ی علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری در انتخاب رشته ی کنکور،در صورت داشتن رتبه و تراز مناسب،برای گذراندن مرحله ی مصاحبه(مصاحبه عقیدتی-سیاسی و مصاحبه روانشناسی)دعوت میشوند.از میان دانش آموزان چند برابر ظرفیت دعوت شده به مرحله ی مصاحبه،افرادی که حد نصاب لازم را کسب نموده باشند،برای تحصیل در این دانشگاه انتخاب میشوند. بنابر گفته های ریاست محترم دانشگاه علوم قضایی،بیش از ۵۰ درصد دانشجویانی که در کنکور سراسری سال ۱۳۹۵ جذب دانشگاه شدند،از میان رتبه های دورقمی کنکور بودند که این نشان از نخبه گزینی دانشگاه دارد.

لیست شرایط مورد نیاز جهت تحصیل در رشته علوم قضایی :

  • سن داوطلب می بایست حداقل ۲۴ سال تمام باشد.
  • معدل کتبی دیپلم حداقل ۱۴ و معدل کل پیش دانشگاهی ۱۴ باشد.
  • تعهد خدمت به قوه قضائیه به مدت ۲ برابر دوره تحصیل
  • عدم اشتغال به کار و تعهد به تحصیل تمام وقت
  • سلامت کامل جسمی و روانی و نداشتن سوء پیشینه کیفری پذیرش در گزینش عمومی
  • التزام به ولایت فقیه و مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران
  • اجرای احکام دین مبین اسلام
  • داشتن شرایط عمومی آزمون سراسری

وظایف قاضی

قضاوت  از حساس ترین و پر مسئولیت ترین مشاغل در جامعه است به طوری که بسیاری از افراد مظلوم و یا مورد ظلم قرار گرفته، برای رسیدن به حق و حقوق خود به این افراد مراجعه می کنند. رفع اختلافات ملکی، رفع اختلافات خانوادگی، رفع برخی مشکلات در دنیای اینترنت، مشکلات عمومی و خصوصی و به طور کلی مشکلات و مسائلی که نیاز به داوری دارند مربوط به حیطه فعالیتی این دانش آموختگان است.

عقل، ایمان،بلوغ، عدالت، طهارت مولد، مرد بودن و هم چنین شرط عدالت، اشتراط امانت و حفظ واجبات از شروطی هستند که فقها برای قضاوت برشمرده اند.

 یک قاضی حتماً باید مدارکی که قصد قضاوت در آن زمینه را دارد دریافت و تجزیه و تحلیل کرده و سخنان دو طرف دعاوی را بشنود و سؤالات مهم و حیاتی خود را از دو طرف پرسیده و با دقت در پاسخ شنیده شده نکات مورد نیاز که به تشخیص درست کمک می کنند را استخراج کند. باید بگوییم رسیدن به این مرحله که سؤالات مهم و کاربردی و کارآمد پرسیده شود و از نکات دریافتی در پاسخ ها حق را از ناحق تمییز دهد نیاز به تجربه ای بالا دارد که این تجربه می تواند از مطالعه پرونده های مختلف در آن زمینه و یا برخورد داشتن با پرونده هایی شبیه آن مورد حاصل می شود.

استقلال و بی طرفی قاضی، دسترسی به وکیل و یا مشاوره های حقوقی برای اصحاب دعاوی و ترافعی بودن رسیدگی، تعدد قاضی در رسیدن به دعاوی، لزوم تشکیل هیئت منصفه در دعاوی کیفری، دو درجه ای بودن رسیدگی و رعایت اصل علنی بودن رسیدگی به دعاوی از شاخصه های تحقق عدالت در نظام قضایی هستند که باید رعایت شوند.

مهارت های لازم رشته علوم قضایی

مهارت های موردنیاز رشته علوم قضایی

تسلط بر زبان و ادبیات فارسی

یعنی یک فارغ التحصیل این رشته باید بتواند کسانی را که مورد خطاب او قرار می گیرند و یا دادگاهی که مامور رسیدگی به دعوا است، با زبان سلیس و بلیغ قانع کند، در نتیجه باید به زبان و ادبیات مسلط باشد. برای علاقه‌مندان به رشته علوم قضایی لازم است تا بر زبان و ادبایت فارسی مسلط باشند، قدرت استدلال بالا، فن بیان خوب، روحیه قوی و عدالت‌جو، اعتمادبه‌نفس و خلاقیت ذهنی بالایی نیز نیاز است.

تسلط بر عربی و انگلیسی

به طور تقریبی می توانیم بگوییم که حدود یک چهارم از دروس این رشته را درس های عربی تشکیل می دهد و توصیه ی ما به شما این است که قبل از انتخاب رشته از علاقه مندی خود در این رشته مطمئن شوید زیرا که زبان عربی ، زبانی فرار است که تنها آن دسته از افرادی که دارای صبرو حوصله می باشند می توانند به مطالعه ی تخصصی آن بپردازند. علاوه بر زبان عربی ، دروس زبان انگلیسی نیز در تمامی ترم ها همراه دانشجو بوده و به صورت ۱۴ واحد ارائه می گردد ، با توجه به این موارد رشته ی علوم قضایی ، رشته ای است که دانشجویانی را می طلبد که به سمت یادگیری زبان خارجی رفته ، و در این زمینه پویا باشند.

قدرت استدلال بالا

هدف دانش آموختگان این رشته  چیزی جز تحقق عدالت نیست به آسانی به دست نمی آید بلکه نیاز به درایت، تحقیق، تجزیه و تحلیل از همه جنبه ها و یک دانش و مهارت بالا را خواستار است.

فن بیان خوب

جسارت، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوب لازمه موفقیت در این رشته است همچنین قضات آینده و داوطلبان علوم قضایی فعلی لازم است تا در نویسندگی نیز توانایی بالایی داشته باشند.

روحیه قوی و صبوری

روحیه قوی و عدالت‌جو و  صبوری باید از ویژگی های بارز قضات بوده و یک قاضی همواره باید روحیه عدالت خواهی و ضد ظلم بودن را در خود تقویت کرده  و پا برجا نگه دارد و در این صورت است که مردم و جامعه احساس امنیت و آرامش خواهند نموند.

اعتماد به نفس و خلاقیت ذهنی بالا

با علوم جامعه‌شناسی و روانشناسی و علوم فلسفی آشنایی داشته باشد و از اعتماد به نفس و خلاقیت ذهنی بالایی برخوردار باشد.

توانایی درک منطق ریاضی

چون منطق حقوقی در ضمن این که شباهت های زیادی به منطق ریاضی دارد، یک منطق اقناعی و خطابی است. قاضی باید اطلاعاتی از ریاضیات داشته باشد و مفاهیم منطق ریاضی را به‌خوبی درک کنند و با علوم جامعه‌شناسی و روانشناسی و علوم فلسفی آشنایی داشته باشد.

بررسی بازار کار و آینده ی شغلی رشته علوم قضایی

دانشجویان در طی دوران تحصیل خود می توانند از همان ابتدا به صورت کارآموز در قوه قضائیه فعالیت کرده و استخدام شوند.ضمن اینکه سنوات تحصیلی دانشجویان جزئی از سابقه خدمتشان محسوب میشود. همچنین فارغ‌التحصیلان رشته علوم قضایی توانایی‌های لازم را برای تصدی امر قضا در محاکم جمهوری اسلامی ایران پیدا می‌کنند.

 مواردی که دانش آموختگان رشته علوم قضایی می توانند در آنها فعالیت داشته باشند:

  • در مسائل تحریر دعاوی که شامل بازپرسی و دادیاری است.
  • در مسائل تحریر ادله مانند معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعیین معذور از حضور در دادگاهها به دلایل مختلف از قبیل مرض و غیره.
  • در ادارات تسویه ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی.
  • در ادارات اجرای احکام (مدنی و کیفری)
  • در ادارات ثبت اسناد و املاک
  • بازپرسی و دادیاری
  • در دفاتر اسناد رسمی به صورت سردفتر و دفتریار
  • در وکالت دعاوی خصوصی و دولتی (داخلی و خارجی) در وزارت خانه ها و بخش های دولتی
  • در تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی که تخصص لازم دارد.
  • مشاوران حقوقی (کارشناسان حقوقی) در وزارتخانه ها و موسسات دیگر دولتی
  • نوشتن و تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی

با توجه به اینکه دانشجویان این رشته دروس تخصصی رشته ی حقوق را نیز مطالعه میکنند در بعضی مشاغل میتوانند کار یک کارشناس حقوق را انجام دهند .علاوه بر این چون دانشجویان علوم قضایی، کلیه‌دروس تخصصی رشته حقوق را نیز مطالعه می‌کنند،‌ می‌توانند موقعیت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان حقوق را نیز داشته باشند.

دروس مقطع کارشناسی رشته علوم قضایی

کلیه دروس کارشناسی علوم قضائی مطابق آئین نامه آموزش مصوب شورای عالی برنامه ریزی حداکثر در (۸) ترم ارائه می گردد. طول هر ترم ۱۷ هفته است و زمان آموزش هر واحد درس از نوع نظری هفته ای یک ساعت و عملی ۲ ساعت است.

تعداد کل واحد های درس دوره کارشناسی رشته علوم قضائی ۱۳۵ است.

گرایشات رشته علوم قضایی

دروس تخصصی رشته علوم قضایی

آمار – آیات الاحکام – آیین دادرسی مدنی -آیین دادرسی مدنی  – آیین دادرسی مدنی  – آیین دادرسی کیفری  – احوال شخصیه در فقه عامه- ادله اثبات دعوی – اصطلاحات حقوقی به زبان عربی
اصول روابط بین الملل (الف و ب) – اصول فقه  – اصول فقه  – انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن – بزهکاری اطفال – بزهکاری اطفال – پزشکی قانون – پلیس علمی – تاریخ اسلام –  تاریخ حقوق
تامین اجتماعی – تربیت بدنی  – جامعه شناسی – حقوق – جرم شناسی- حقوق اداری ۱ – حقوق اداری  –  حقوق ارتباطات – حقوق اساسی  – حقوق اساسی  – حقوق بازرگانی بین‌المللی – حقوق بانکی – حقوق بشر در اسلام –  حقوق بیمه – حقوق بین‌الملل – حقوق خصوصی– حقوق بین‌الملل خصوصی  – حقوق بین‌الملل عمومی  – حقوق بین‌الملل عمومی – حقوق تجارت اشخاص_ حقوق تجارت  شرکتها – حقوق تجارت اسناد تجاری – حقوق تجارت ورشکستگی- حقوق تطبیقی – حقوق ثب – حقوق جزای اختصاصی

حقوق جزای عمومی– حقوق دریایی – حقوق سازمانهای بین‌المللی – حقوق قضایی – حقوق مدنی  اموال و مالکیت – حقوق مدنی  کلیات قرادادها – حقوق مدنی  الزامات خارج از قراردادها – حقوق مدنی خانواده – حقوق مدنی  عقود معین – حقوق مدنی  عقود معین قسمت ب – حقوق مدنی شفعه و وصیت و ارث – حقوق مدنی  وصیت و ارث – حقوق هوایی –  حقوق و کامپیوتر – حقوق کار – دادرسیهای اختصاصی کیفری – داوری بین‌المللی – رویه قضایی – زبان خارجی – فلسفه حقوق – قواعد فقه  – قواعد فقه – مالیه عمومی – مالکیت معنوی –  مبانی جامعه شناسی-  مبانی علم اقتصاد – متون اسلامی – متون فقه  _ معارف اسلامی – مقدمه علم حقوق – منطق _کار تحقیقی – کارآموزی قضایی – کیفر شناسی

دروس عمومی رشته علوم قضایی

فارسی عمومی
زبان خارجی
مبانی نظری اسلام
اخلاق اسلامی
انقلاب اسلامی
تاریخ و تمدن اسلامی
متون اسلامی
تربیت بدنی۱
تربیت بدنی۲
تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران
دروس اجباری:
آموزش و روخوانی قرآن کریم
جمعیت و تنظیم خانواده
وصایای امام

ادامه تحصیل در رشته علوم قضایی

دانشجویان پس از گذراندن دروس مقطع کارشناسی در یکی از شش گرایش کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می دهند. این رشته ها که گلچینی از حدود ۲۵ رشته کارشناسی ارشد حقوق به شمار می روند عبارتند از حقوق خصوصی، حقوق عمومی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خانواده، حقوق تجارت، حقوق ثبت.

و فارغ التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد پیوسته در صورت داشتن شرایط پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان، برابر مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، می توانند بدون شرکت در آزمون سراسری دکتری، در مقطع دکترای تخصصی رشته های حقوق ادامه تحصیل نمایند و دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته پس از ۶ سال تحصیل با مدرک کارشناسی ارشد و طی دوره کارآموزی قضایی وارد خدمت قضایی خواهند شد.

رویکرد دانشگاه علوم قضایی در سال های پیش رو تقویت بیشتر این مقطع و کاهش پذیرش دانشجوی بورسیه در مقطع کارشناسی است .از این رو دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته در کانون توجه برنامه های آموزشی ،فرهنگی و کارآموزی قضایی قرار خواهند داشت.

گرایش های رشته علوم قضایی

افراد تحصیل کرده در رشته علوم قضایی می توانند در تحصیلات تکمیلی از گرایش هایی که در زیر شرح داده می شوند ادامه تحصیل دهند:

  •  گرایش حقوق عمومی : هدف از تربیت دانشجویان در این گرایش تبیین و بررسی اصول مربوط به دولت و دستگاه های دولتی با اشخاص جامعه می باشد  و این گرایش از مهم ترین گرایش ها در بین گرایش های رشته علوم قضایی می باشد. حقوق اساسی، حقوق اداری و حقوق مالی از جمله مباحثی هستند که در آموزش به دانشجویان توجه ویژه ای به آنها می شوند.
  •  گرایش حقوق خصوصی : هدف از این گرایش را باید بالا بردن سطح اطلاعات،آگاهی و بینش حقوقی بیان کنیم که تحقق این اهداف با آموزش هایی مانند روش های تحقیق و تقویت قدرت استنباط و بررسی کردن و تجزیه و تحلیل مسائل حاصل می شود. حقوق خصوصی بخشی از حقوق دولتی است که به روابط اشخاص با یکدیگر و تنظیم آنها پرداخته و بیشتر مباحث حقوق مدنی و حقوق تجارت در آن آموزش داده می شود.
  •  گرایش حقوق جزا و جرم شناسی : همان طور که از نام این گرایش معلوم است مطالعه قواعد کلی جرم ها و مجازات ها و آگاهی از کلیه قوانین و حقوق این دو از اهداف این گرایش است.حقوق کیفری اطفال و نوجوانان و مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی از مباحث مهم این گرایش هستند. حقوق جزای عمومی و اختصاصی و آیین دادرسی کیفری بخش های این گرایش هستند.
  •  گرایش حقوق تجارت و حقوق ثبت : نیاز جامعه به حقوق ثبت و تجارت اسناد و املاک یک نیاز همیشگی است که افراد متخصص خود را می طلبد و هدف این گرایش تولید این افراد است.
  • گرایش حقوق خانواده : بر هیچ کسی پوشیده نیست که مهم ترین نهاد در هر جامعه ای خانواده است و بسیاری از پیشرفت ها و رشد مسائل خاص در جامعه از دل همین نهاد بیرون می آید به همین دلیل در همه امور مربوط به این نهاد، نگاه ویژه ای معطوف می شود. مبانی حقوق خانواده را باید در رأس همه امورات خانواده دانست و قوانین حقوقی را باید به گونه ای طراحی کرد که باعث شکوفایی و عدم آسیب به این نهاد مهم در جامعه شوند.
  • مهارت‌های لازم برای ورود به رشته علوم قضایی

سخن آخر :

داوطلبان عزیز کنکور که علاقه مند به انتخاب رشته علوم قضایی میباشند میتوانند در فاصله ی برگزاری آزمون و  اعلام نتایج از مشاورین باتجربه ما در مجموعه مشاوره انتخاب رشته دکتر یعقوبی استفاده کرده و شانس قبولی خود را پیش از اعلام نتایج بسنجید .

همچنین در صورت علاقه مندی به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص  رتبه و درصد های قبولی داوطبان کنکور انسانی سال های قبل در رشته علوم قضایی ، ظرفیت دانشگاه های پذیرنده و … می توانید با کارشناسان با تجربه ما و همینطور دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشته در تماس باشید.

راهنمای جامع انتخاب رشته هوشبری

این مقاله مناسب داوطلبان انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی بوده و به موضوعات زیر خواهد پرداخت:
۱) معرفی رشته هوشبری
۲) وظایف کارشناسان و متخصصان هوشبری
۳) تفاوت رشته هوشبری و رشته بیهوشی
۴) لیست دانشگاه ‌ها و آخرین رتبه قبولی در رشته هوشبری
۵) بازارکار و درامد متخصصان هوشبری
۶) ادامه تحصیل در رشته هوشبری
۷) دروس پایه و اختصاصی رشته هوشبری
۸) جمع بندی انتخاب رشته هوشبری

۱) معرفی رشته هوشبری

رشته هوشبری یکی از گزینه های انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی برای دانش‌آموزان کنکوری است،این رشته در قالب دوره کارشناسی در دانشگاه ارائه شده و از شاخه‏ های پیراپزشکی می باشد.
هدف رشته هوشبری، تربیت نیروی انسانی کارآمد و مجربی است که بتواند به عنوان دستیار، در کنار متخصص بیهوشی و زیر نظر وی در یک بخش اتاق عمل انجام وظیفه نماید.
کارشناس هوشبری کامل کننده‌ی یک تیم درمانی است و عملیات بهبود بیمار در اتاق عمل را، تسریع می کند
دانشجویان در طول دوره تحصیل در رشته کارشناسی هوشبری با تجهیزات و وسایل مورد استفاده در مراقبت از بیمار بیهوش در اعمال جراحی عمومی، تخصصی و همچنین بخش های مراقبت های ویژه و اورژانس ها آشنا می شوند و نحوه مراقبت از بیماران در مراحل مختلف بیهوشی را به صورت نظری و عملی نیز آموزش می بینند.

۲) وظایف کارشناسان و متخصصان فارغ هوشبری

کارشناسان هوشیری دو وظیفه بسیار مهم را به عهده دارند که در ادامه به توضیح هرکدام به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

۱) نقش مراقبتی

نقش مراقبتی کارشناس هوشبری خود به سه بازه زمانی مهم تقسیم می شود که به شرح زیر است.
الف) بررسی و شناخت وضعیت عمومی بیمار و انجام اقدامات مراقبتی لازم قبل از بیهوشی که شامل:

  • آگاهی از پرونده، وضعیت و سوابق پزشکی بیمار
  • آماده سازی داروها و تست دستگاه‌ها، لوازم و تجهیزات مربوط به بیهوشی
  • اتصال دستگاه‌های مختلف پایش به بیمار، زیر نظر پزشک
  • کنترل و ثبت علائم حیاتی بیمار
  • قرار دادن بیمار در وضعیت بدون ریسک و مناسب با نوع عمل جراحی

ب) مراقبت از بیمار در خلال بیهوشی که شامل:

  • چک کردن و پایش دائمی علائم حیاتی و سیستم های اصلی بدن بیمار به کمک پزشک متخصص
  • کنترل و ثیت میزان جذب و دفع مایعات بدن بیمار حین عمل
  • مراقبت و جلوگیری از انتقال و انتشار عفونت‌ها حین عمل جراحی
  • محافظت از بیمار هنگام بروز عوارض احتمالی
  • برقراری راه هوایی مناسب توسط وسایل مربوطه برای بیمار و همکاری با پزشک متخصص در این زمینه

ج) مراقبت از بیماران پس از بیهوشی که شامل:

  • کمک به متخصص بیهوشی در هوش آوری بیماران
  • کمک در انتقال بیمار به PACU
  • استقرار در PACU و ارائه خدمات مراقبتی به بیماران بستری در آن
  • کنترل و ثبت علائم حیاتی و پایش سیستم‌های مختلف بدن بیمار تا هوشیاری کامل و گزارش و ثبت موارد غیر طبیعی
  • کنترل علائم هیپوکسی و گزارش موارد غیرطبیعی به متخصص بیهوشی
  • استفاده مؤثر از انواع وسایل اکسیژن درمانی، رطوبت‌سازها و… طبق دستور متخصص بیهوشی
  • مشارکت در انجام روشهای ایزولاسیون و کنترل عفونت
  • ثبت و بایگانی گزارشات مربوط به بیماران و هزینه‌های درمانی
  • مشارکت در تهیه، آماده سازی و نگهداری از دستگاه‌ها، تجهیزات، وسایل و سایر امکانات موردنیاز PACU
  • رعایت نکات ایمنی مربوط به PACU
  • مشارکت در اقدامات مربوط به ترخیص بیمار از PACU تحت نظر متخصص بیهوشی

د) نقش مراقبتی در سرویس درد حاد که شامل:

  • در پذیرش و آماده سازی بیمار جهت اقدامات درمانی تحت نظر متخصص بیهوشی مشارکت نماید
  • در آماده سازی و نگهداری وسایل، تجهیزات و داروها در سرویس درد حاد مشارکت نماید
  • در انجام روش های کنترل درد حاد به متخصص بیهوشی کمک نماید
  • آشنایی با عوارض کنترل سرویس درد حاد و اطلاع به متخصص بیهوشی جهت درمان
  • در ترخیص بیمار از سرویس درد حاد تحت نظارت متخصص بیهوشی همکاری نماید

۲) نقش ارتباطی

  • ارتباط با متخصصین بیهوشی، اعضاء تیم جراحی، کارکنان اتاق عمل، دانشجویان و…
  • ارتباط با واحدهای مرتبط با اتاق عمل مثل آزمایشگاه، بانک خون، رادیولوژی و …
  • ارتباط با واحد پرستاری و سیستم اداری بیمارستان

۳) بازارکار و محل کار متخصصان هوشبری

بازارکار رشته هوشبری

کارشناس رشته هوشبری در هر مقطعی که باشد، محل کارش مراکز درمانی و بیمارستان ها است
همانطور که گفته شد، هوشبری یکی از حلقه های تکمیل کننده تیم درمانی است که جهت بهبود بخشیدن به شخص بیمار در مرکز درمانی حضور دارد.
به دلیل آنکه کادردرمانی و بالاخص تیم جراحی از بخش های فعال بیمارستان ها و درمانگاه ها هستند می‌توان گفت این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است.

۴) تفاوت رشته هوشبری و رشته بیهوشی

کارشناسی هوشبری با بیهوشی کاملا دو تخصص متفاوت می‌باشند.
تخصص بیهوشی یکی از تخصص های رشته پزشکی ست و کسانی که پزشکی عمومی را به اتمام رسانده اند با گذراندن آزمون تخصصی و کسب رتبه لازم، در این رشته پذیزفته شده و مشغول به کار می‌شوند.
بعد از گذراندن حدود ۷ سال پزشکی عمومی و در ادامه قبولی در آزمون دستیاری، دوره رزیدنتی بیهوشی که حدود ۴ سال می‌باشد، شروع می‌شود.
بعضی از افراد به طور اشتباه تخصص بیهوشی و هوشبری را با هم اشتباه می گیرند، گرچه این دو سمت در اتاق عمل معمولا همکار هم هستند، اما وظایف، مسئولیت ها، تحصیلات و حتی میزان درامدشان با هم متفاوت است.
رشته هوشبری در انتخاب رشته کنکور سراسری جز رشته های زیرگروه ۱ بوده و پذیرش آن به صورت بومی‌ـ استانی می‌باشد.
در ضمن این رشته جز رشته های ستاره دار بوده و ۷۰٪ ظرفیت کلاس باید از یک جنسیت باشند.

۴) لیست دانشگاه ‌ها و آخرین رتبه قبولی در رشته هوشبری

برای قبولی در رشته هوشبری دانشگاه های دولتی روزانه، باید درصد دروس عمومی و اختصاصی به ترتیب حدود ۴۰ و ۲۰ درصد باشد.
برای داشتن اطلاع از حدود رتبه و دانشگاه های واجد شرایط نیز، می توانید آمار زیر را، که بر اساس کنکور سال ۹۸ بوده است و بر اساس اطلاعات سایت گروه مشاوره در ذیل آماده شده است، مطالعه فرمایید.


مقاله جامع رشته هوشبری

۵) ادامه تحصیل در رشته هوشبری

فارغ‏ التحصیلان رشته کارشناسی هوشبری در صورت تمایل به ادامه تحصیل در رشته مرتبط می توانند از طریق رشته کارشناسی بیهوشی یا پرستاری اقدام نمایند
ادامه تحصیل کاردانی هوشبری در مقطع کارشناسی بیهوشی یا پرستاری به صورت ناپیوسته و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های پرستاری، آناتومی، فیزیولوژی و دیگر زیر شاخه های علوم پزشکی امکان پذیر خواهد بود که در صورت پذیرفته شدن در هر یک از رشته های کارشناسی ارشد مذکور، شرح وظایف فرد تغییر یافته و از رشته هوشبری خارج می گردد .

 

ادامه تحصیل در این رشته تا دکترای بیهوشی امکان پذیر نمی باشد

۶) دروس پایه و اختصاصی رشته هوشبری

آناتومی ۱آناتومی ۲
فیزیولوژی ۱فیزیولوژی ۲
فیزیک هوشبریمیکروب شناسی و استریلیزاسیون
بیوشیمیایمونولوژی
روانشناسیواژه شناسی پزشکی
کاربرد رایانهآمار زیستی و روش تحقیق
نشانه شناسی و معاینات بالینیاصول پایه داروشناسی
اصول کمک های اولیهاصول پرستاری و کار در اتاق عمل
فیزیوپاتولوژیخون شناسی و انتقال خون
فوریت های پزشکیزبان تخصصی
مدیریت در هوشبریاصول بیهوشی
روش بیهوشی ۱روش بیهوشی۲
روش بیهوشی ۳مراقبت های پس از بیهوشی
اصول مراقبت های ویژهاصول و روش های اداره درد
آشنایی با بیماری های داخلی و جراحیداروشناسی اختصاصی
اخلاق حرفه ای در هوشبریکاراموزی پرستاری
کارآموزی ۱کارآموزی ۲
کاراموزی ۳کارآموزی ۴
کارآموزی در عرصه ۱کارآموزی در عرصه ۲

۷) جمع بندی انتخاب رشته هوشبری

اهمیت رشته هوشبری در اتاق جراحی مشخص می‌شود، کارشناس هوشبری وظایف مهمی که برای شما در مقاله توضیح دادیم را بر عهده دارد.
با اینکه در این مقاله به توضیح کامل این رشته پرداختیم و هرآنچه که شما داوطلبان عزیز کنکور تجربی باید از آن مطلع می‌شدید را ارائه کردیم ولی تصمیم گیری بر اساس یک مقاله کار منطقی ای نمی‌باشد ازین‌رو شما عزیزان میتوانید در مورد انتخاب رشته خودتان با گروه مشاوره و انتخاب رشته دکتر یعقوبی تماس حاصل فرمایید تا مشاوران و متخصصان ما در این حوزه، شما را به بهترین شکل راهنمایی نمایند.

موفقیت حق شماست

دانشگاه شهید بهشتی(قسمت اول )

تاریخچه دانشگاه شهید بهشتی

دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه ملی سابق، در بهمن ماه سال ۱۳۳۸ به دستور محمدرضا شاه پهلوی تأسیس شد و در سال ۱۳۳۹ با پذیرش دانشجویانی در رشته‌های معماری و شهرسازی و علوم بانکداری (دانشکده اقتصاد) به طور رسمی کار خود را در تربیت متخصصان ایرانی شروع کرد.
اساس‌نامه دانشگاه بر اساس سه رکن هیئت امنا، رئیس دانشگاه و شورای استادان با بررسی اساس‌نامه دانشگاه‌های معتبر دنیا و بر پایه ساختار بیست و هفت دانشگاه ملی در کشورهای اروپایی و آمریکایی تدوین و تبیین شده است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش عالی در کشورمان، ایران است که بیشتر دانشکده‌ها و مراکز پژوهشی و … را در یک فضای قریب به ۷۵ هکتاری، کنار هم جای داده و از این جهت نام شایسته دانشگاه بزرگ شهید بهشتی را به خود اختصاص داده است.
این دانشگاه که در یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران (منطقه اوین، غرب ولنجک و شرق درکه) واقع شده، و اکنون یکی از معتبرترین دانشگاه‌های ایران محسوب می‌شود.
این دانشگاه با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت درخشان، اکنون دارای ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس مجهز و ۱۶ مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی می‌باشد و از پیشتازان تولیدات علمی و تحقیقاتی می‌باشد و از حیث تولید مقالات معتبر علمی نیز بعد از دانشگاه صنعتی امیرکبیر جایگاه دوم را در رتبه بندی داخلی در اختیار دارد.
این دانشگاه یکی از دانشگاه های دولتی ایران محسوب میشود و دانشجوهای خود را ر در سه نوبت روزانه ، شبانه و دوره های الکتریکی می پذیرد.
دانشگاه شهید بهشتی در انتخاب رشته تحت نظر وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری می باشد و ریاست فعلی آن بر عهده ی دکتر محمدمهدی طهرانچی است.

دانشکده ها و پردیس های دانشگاه شهید بهشتی و شرایط پذیرش

دانشگاه شهید بهشتی از دانشگاه های دولتی ایران به شمار میرود و طبق قوانین مربوطه از طریق کنکور سراسری اقدام به جذب دانشجویان ممتاز میکند.

این دانشگاه که در ابتدا کار خود را فقط با دو رشته و ۱۷۴ دانشجوی مقطع کارشناسی (۱۲۰ دانشجوی رشته معماری و ۵۴ دانشجوی رشته بانکداری) آغاز کرده بود، هم‌اکنون با داشتن ۴۷ رشته کارشناسی، ۱۹۱ رشته کارشناسی ارشد و ۱۰۲ رشته در مقطع دکترا (در مجموع ۳۴۰ رشته تحصیلی) فعالیت تخصصی خود را دنبال می‌کند.
این دانشگاه در مجموع۲۳۰  رشته ی تحصیلی را ارائه می دهد که از این بین ۴۵  در مقطع کارشناسی، ۱۲۳ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۲ رشته در مقطع دکتری است .

دانشکده‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی عبارتند از:

دانشکده‌های فنی مهندسی

دانشکده معماری و شهرسازی
دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین
دانشکده مهندسی هسته‌ای
دانشکده مهندسی برق
دانشکده علوم و مهندسی کامپیوتر
دانشکده مهندسی آب و محیط زیست
دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی

دانشکده‌های علوم اجتماعی و رفتاری

دانشکده مدیریت و حسابداری
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی
دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزش

دانشکده‌های علوم پایه

دانشکده علوم زمین
دانشکده علوم ریاضی
دانشکده علوم و فناوری زیستی
دانشکده علوم شیمی و نفت
دانشکده فیزیک

دانشکده‌های علوم انسانی

دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده حقوق
دانشکده الهیات و ادیان

لازم به ذکر است از بین دانشکده های ذکر شده دانشکده ی مکانیک و انرژی ، دانشکده ی برق و دانشکده ی عمران ، آب و محیط در پردیس فنی عباسپور قرار گرفته است.

پژوهشکده‌های دانشگاه شهید بهشتی

پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی
پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری
پژوهشکده فضاهای مجازی
پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای

مراکز تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی

مرکز کرسی حقوق بشر،صلح و دموکراسی
مرکز اسناد و تحقیقات
مرکز تحقیقات شناسایی و آنالیز مواد شیمیایی
مرکز رشد واحدهای فناوری
مرکز تحقیقات وقف
مرکز سنجش از دور و GIS
مرکز تحقیقات اسلامی
مرکز استحصال آب از منابع آب غیر متعارف
مرکز تحقیقات پروتئین

پردیس‌ها دانشگاه شهید بهشتی

پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور
پردیس بین‌المللی دانشگاهی
پردیس علمی-تحقیقاتی زیرآب

همچنین این دانشگاه دارای سه پردیس مختلف شامل پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور با ۸۵ هکتار پردیس علمی تحقیقاتی زبر آب با ۱۰ هکتار و پردیس دانشگاهی اکباتان با ۱.۵ هکتار، می‌یاشد.
این دانشگاه در موضوعات کاتالیست، فوتونیک، خانواده، برنامه ریزی شهری و طراحی شهری در بافت های با ارزش، توسعه پایدار محیط جغرافیایی و پلاسما و کاربردهای آن، به عنوان قطب علمی کشور شناخته میشود.

اعضای هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی

 دانشگاه شهید بهشتی دارای حدود ۹۸۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی و حدود ۸۶۰ استاد هیئت علمی می‌باشد.
از بین اساتید هیئت علمی این دانشگاه ، دکتر احمد خاتمی ، محمد مهدی طهرانچی ، ناصر صفری به ترتیب اساتید نمونه در کشوری در سال های ۹۰ ، ۹۱ و ۹۳ شناخته شده اند.

همچنین در دانشکده ی مهندسی و علوم کامپیوتر این دانشگاه ۱ استاد تمام،۶ استادیار، ۵ دانشیار و ۱  مربی و در دانشکده ی علوم تربیتی و روانشناسی ، ۴  استاد تمام ، ۲۸ استادیار و۱۱دانشیار و در دانشکده ی حقوق۱۳  استاد تمام ،۳۳  استادیار و ۱۴ دانشیار و همچنین در دانشکده ی مدیریت و حسابداری ۳  استاد تمام ، ۳۱  استادیار و ۱۳  دانشیار وجود دارد.

برای آشنایی با بقیه اساتید این دانشگاه مب‌توانید به سایت دانشگاه شهید بهشتی مراجعه بفرمایید.

 

جایگاه دانشگاه شهید بهشتی در ایران و جهان

• در آخرین رتبه بندی نظام رتبه بندی QS در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ دانشگاه شهید بهشتی یکی از ۵ دانشگاه برتر ایران شناخته شده است. این دانشگاه برای اولین بار توانسته در این لیست حضور پیدا کند و با کسب رتبه ی۷۰۱ در جمع ۹۱۶ دانشگاه برتر جهان جای گیرد.

• همچنین به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام،
دانشگاه شهید بهشتی رتبه ی ۵ کشوری را پس از دانشگاه های صنعتی شریف ، علم و صنعت ، امیر کبیر و تهران کسب کرده است.

همچنین بر اساس نظام رتبه‌بندی تایمز (Times Higher Education) در سال ۲۰۱۶–۲۰۱۷، دانشگاه شهید بهشتی توانست در رتبه ۸۰۱+ قرار گیرد.

• طبق آخرین نتایج نظام رتبه‌بندی سال ۲۰۱۶ لایدن که در کشور هلند انجام می‌شود، ۱۴ دانشگاه ایرانی میان ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان مورد رتبه‌بندی قرار گرفته‌ است، در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، دانشگاه شهید بهشتی به ترتیب در رتبه‌های ۶۶۸ و ۵۸۴ قرار گرفت. این میزان رشد (هشتادوچهار پله رشد در یک سال) بالاترین میزان جهش علمی در دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود. در نظام رتبه‌بندی دیگری به نام وبومتریکس، دانشگاه شهید بهشتی توانسته رتبه یازده را میان دانشگاه‌های ایرانی و رتبه ۱۲۳۹ را در جهان کسب کند.

 

در قسمت دوم این مقاله، درسایت دکتر یعقوبی  مورد تسهیلات دانشگاه شهید بهشتی، خوابگاه ها، رشته های برتر، حدود رتبه ها برای قبولی در رشته های مختلف، دوره های مجازی دانشگاه و امکانات آن،  دانشگاه شهید بهشتی درانتخاب رشته تجربی کنکور ۹۹ 

با شما همراه خواهیم بود 

رشته حسابداری

در این مقاله از قصد داریم اطلاعاتی مفید و کامل در خصوص مزایا و معایب، بازار کار این رشته و مراحل تحصیلی حسابداری در اختیار داوطلبانی که قصد تحصیل در “رشته حسابداری “را دارند قرار دهیم تا با درکی اصولی از رشته حسابداری و شغل حسابدار در انتخاب رشته  کنکورانسانی  این رشته را لحاظ نمایید.

رشته حسابداری چیست ؟

حسابداری به دلیل تنوع در زیرشاخه های آن یکی از پرطرفدارترین رشته های آموزش عالی در میان داوطلبان کنکور انسانی و به ویژه داوطلبان گروه انسانی میباشد که به منظور جوابگویی به نیازهای انسان ها بوجود آمده است.

طبق آخرین آمار بدست آمده ، رشته حسابداری جزء یکی از ده شغل پول ساز در جهان شناخته شده و با وجود اینکه سالانه تعداد زیادی از دانشجویان از داطلبان کنکور ریاضی، تجربی و انسانی از این رشته فارغ التحصیل می‌شوند. به هر اداره، کارخانه،دانشگاه،بیمارستان، شرکت و بسازمانی که مراجعه کنید غیر ممکن است که واحد حسابداری و یا افراد مرتبط را مشاهده نکنید. بنابرین میتوان گفت که آینده شغلی حسابداری بسیار خوب پیش‌بینی می‌شود و در این شرایط اقتصادی و نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی می تواند برای بسیاری از تیپ های شخصیتی جذابیت داشته باشد.همین عوامل باعث شده که انگیزه افراد برای تحصیل در رشته حسابداری روز به روز بیشتر شود.

حسابداری (Accounting) ترکیبی از هنر و علم است.فرآیندی منظم و با قاعده (سیستماتیک) که به طبقه بندی و جمع بندی معاملات مالی و ارائه گزارش به مدیران و سازمان مالیاتی و یا برون سازمانی مثل بانک ها و یا مقامات مالیاتی میپردازد.در واقع حسابداری را میتوان به عنوان ماشینی بزرگ تصور کنید که اطلاعات مالی به شکل خام در آن ثبت می شود .

حسابداری زبان تجارت نیز خوانده می‌شود زیرا اطلاعات آماده شده به وسیله حسابداری باید در تصمیم­ گیری ­های اقتصادی سودمند باشد.

مهارت های مورد نیاز برای رشته حسابداری کدام اند؟

مهارت کار با کامپیوتر و مسائل ای تی در بازار کار حسابداری

رشته حسابداری

آشنایی با اینترنت :

اینترنت موضوعی که ما در زندکی روزمره ی خود بسیار با آن سر وکار داریم، اما یک حسابدار باید دانش خود را درزمینه ی استفاده ی درست از اینترنت بیشتر کند. زیرا عصر انفجار اطلاعات است و حجم اطلاعاتی که هر روز تولید می شود شاید چندین برابر کل اطلاعاتی باشد که بشر در تمام دوران قبل از صنعتی شدن تولید کرده است . در این میان، این که چطور بتواند در بین انبوهی از اطلاعات در کمترین زمان ممکن به آنچه مورد نظر است دست پیدا کند اهمیت فراوانی دارد .

آشنا به نرم افزار های حسابداری :

برخی از بسته‌های نرم‌افزاری حسابداری برای صنعت و حرفه‌ای خاص طراحی شده‌اند. از این قبیل نرم‌افزار‌ها می‌توان نرم‌افزار‌های تولیدی، شرکتی، فروشگاهی، بازرگانی و… را نام برد.این نرم‌افزار‌های حسابداری امکاناتی از قبیل سیستم فروش یکپارچه دارند. که برای کاربردهای عملیاتی و بالا بردن ارزیابی عملکرد مشاغل طراحی شده‌اند.از جمله ی آن ها میتوان نرم افزار هلو،سپیدار و … را نام برد.

تسلط به آفیس مایکروسافت :

لازم است حسابدار با نحوه کار این نرم افزارها آشنایی داشته باشد. توانایی استفاده از برنامه های آفیس مایکروسافت همانند اکسل در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای حسابداران محسوب میشود.

نرم افزار EXCEL : اگر بخواهید گزارشی تهیه کند که از ترکیب نتایج چند نرم افزار مانند ؛ نرم افزار حقوق و دستمزد ، نرم افزار حسابداری و نرم افزار CRM باشد. نرم افزار اکسل به عنوان یک نرم افزار واسطه بدلیل انعطاف پذیری در انجام گزارشات مالی ، یک نرم افزار مهم و کاربردی برای حسابداران به شمار می رود که یادگیری آن برای یک حسابدار لازم و ضروری است. در واقع این نرم افزار با تهیه کار برگ های هوشمند می تواند جایگزین مناسبی برای کاغذ و قلم باشد و اطلاعات و گزارشات مفید و قابل فهم تری را ارائه کند البته با توجه به دقت ، سرعت و زیبایی که به تهیه گزارشات می دهد به هیچ وجه قابل مقایسه با کاغذ و قلم نیست.بنابرین یادگیری این برنامه به تمام کسانی که می خواهند رشته حسابداری را بصورت حرفه ای دنبال کنند توصیه می شود.

دوره ICDL:

یا International Computer Driving License به معنای مهارت کار با کامپیوتر می باشد.دوره ICDLیک استاندارد بین المللی در مهارت های کاربردی کامپیوتر است. این برنامه یک گواهینامه با کیفیت بالا و معتبر در سطح بین المللی است که توسط متخصصان دانشگاهی و بین المللی از سراسر جهان طراحی، ارزیابی و تأیید شده است.

گواهینامه ICDLمدرکی معتبر و مورد تایید ۱۴۹ کشور جهان، سازمانهای بین المللی،ادارت و…. است. این استاندارد پس از گذراندن ۱۳۰ ساعت دوره آموزشی و ۷ مرحله آزمون با عنوان ICDL Coreبه کاربر داده خواهد شد. ICDLنشانه کفایت در مهارتهای کامپیوتری است.

شایستگی ها در رشته حسابداری :

  • صبور و وقت شناس
  • دقیق
  • رازداری در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران
  • اشتیاق،نوآوری و ابتکار عمل در کار
  • تسلط به قوانین مالیاتی
  • ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت
  • داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری
  • قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت
  • آشنایی کامل یا حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار و روش محاسبه حقوق پرسنل

بازارکار و درآمد رشته حسابداری

فرصت‌های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین‌ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیرد از جمله:

سرپرست مالی ، سرپرست حسابداری ، رئیس حسابداری ، حسابرس ارشد ، حسابدار ارشد ، کارشناس ارشد بودجه ، خزانه دار ، کارشناس ارشد مالی و یا رئیس حسابداری پروژه ،کمک حسابدار .

اگرچه شما برای استخدام به عنوان حسابدار یا کمک حسابدار بعد از فراغت از تحصیل، بیشتر از آنکه نیاز به مدارک مختلف دانشگاهی و غیر دانشگاهی داشته باشید، به مهارت های عمومی و سابقه کارآموزی ( مثلا در دوران تحصیل) نیاز دارید. مدیران مالی برای استخدام حسابدار بیش از آنکه به مدرک تحصیلی توجه نمایند، به آنچه که واقعا از حسابداری می داند و به مهارت های عمومی او مثل آشنایی با نرم افزارهای اداری و حسابداری توجه می کنند

شما به جای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی (که مزیت قابل توجهی را برای شما به همراه نمی آورد)، می توانید به کار یا حتی کارآموزی مشغول شوید و مثلا بعد از ۲ سال (معادل زمان صرف شده در مقطع کارشناسی ارشد) به جای اینکه برای دریافت مدرک هزینه های زیادی صرف کرده باشید، نه تنها به کسب درآمد پرداخته اید، بلکه صاحب ۲ سال تجربه عملی در محیط واقعی و تخصصی کسب و کار نیز شده اید.

بازار کار حسابداری

با این وجود فارغ‌التحصیلان دوره‌های تحصیلات تکمیلی این رشته، آمادگی و پختگی بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.

فارغ التحصیلان دوره کارشناسی حسابداری قادرند در امور زیر مشغول به کار شوند:

  • حسابداری مالی: در کلیه شرکتها و موسسات تجاری و غیرانتفاعی
  • حسابداری صنعتی : در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی
  • حسابداری دولتی : در کلیه سازمانها و ادارات دولتی به عنوان حسابدار و یا در صورت طی مراحل قانونی به عنوان ذیحساب و یا عامل ذی حساب
  • حسابداری مالیاتی : در ادارات دارایی و شرکت های حسابرسی
  • حسابداری بیمه : در موسسات و سازمان های بیمه ای و شرکت های حسابرسی

امکان کار به صورت فریلنسری در حسابداری :

حسابدار از هر کجا که به اینترنت وصل باشد، قادر است به نرم افزار مالی مربوطه دسترسی داشته باشد و کار خود را انجام دهد.،هم اکنون در ایران بسیاری از حسابداران برای خودشان کار می کنند. به این صورت که همزمان با چند شرکت، مغازه یا صنف قرارداد دارند و کارهای مالی آنها را به صورت پاره وقت و معمولا در زمان های مورد علاقه، انجام می دهند و در نهایت مسئولیت قبول دفاتر از سوی نهادهای قانونی مثل اداره مالیات یا بیمه و همچنین ارائه گزارش های دوره ای به مدیریت را بر عهده دارند.

تمایل حسابداران (که خیلی از آنها مادران و زنان متأهل می باشند) از یک سو و تمایل کارفرمایان (به دلیل کاهش هزینه ها) از سوی دیگر، موجب شده دورکاری حسابداران روزبه روز افزایش یابد.
افرادی که تمام یا بخشی از کار خود را به صورت دورکاری انجام می دهند، قادر خواهند بود بخشی از هزینه های اداری خود مثل هزینه ایاب و ذهاب، غذا و لباس محل کار خود را پس انداز نموده و نیز از نظر روانی و سلامت جسمانی، از آرامش بیشتری برخوردار باشند.
برخی دیگر از حسابداران یا کارشناسان مالی با تجربه، با صرف زمان مختصری به شرکت های مختلف، خدمات مشاوره مالی ارائه داده و از این طریق کسب درآمد می نمایند.

درآمد حسابدار در ایران :

مطابق با این تحقیق حقوق حسابدار که به عنوان کارشناس در حوزه های مختلف مشغول بکار است، در شرکتهای کوچک به طور متوسط بین ۹۰۰۰۰۰ تومان تا ۴۹۰۰۰۰۰ تومان و در شرکتهای بزرگ بین ۱۱۰۰۰۰۰ تومان تا ۴۰۰۰۰۰۰ تومان می باشد.

البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمدها به میزان سابقه کاری، تجربه و تخصص افراد، حوزه های مختلف کاری، نوع شرکت، شهر محل کار و …. بستگی دارد.

درآمد حسابدار در برخی از کشورهای دیگر:

آمریکا- متوسط حقوق و درآمد سالانه حسابدار ۶۱?۶۹۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳?۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۶۳,۱۰۰ دلار بوده است.

استرالیا- متوسط حقوق و درآمد سالانه حسابداران ۶۷?۲۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) است.

سختی های رشته حسابداری

استرس کار حسابداری زیاد است :

وقتی که بحث های مالی یک شرکت به میان میاید قطعا فشارها و استرس ها افزایش پیدا میکند.به به این نکته توجه داشته باشید که هیچ مدیری دوست ندارد که مسائل مالی شرکت دچار اختلال شود و اشتباهی در محاسبه آنها صورت پذیرد.

حسابداری فصول شلوغ دارد :

در حسابداری علاوه بر کارهای روزمره که در طول سال باید انجام شود و هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت است ، یک سری از زمان ها بسیار کار زیاد میشود و افراد موظف هستند که اضافه کاری داشته باشند تا کار شرکت عقب نماند. به طور معمول روزهای پایانی سال که اسفند ماه را شامل میشود برای جمع بندی حساب سالیانه و حساب مالیات ها و همچنین ماه اردیبهشت ماه از ماه های بسیار پر کار برای هر حسابدار است که حتی بسیاری از حسابداران در این روزها مرخصی هم نمیتوانند داشته باشند.

یادگیری در حسابداری تمام نمیشود :

اگر مدرک حسابداری را دریافت کرده اید و در حال حاضر حسابدار هستید باید بدونید که یادگیری شما تمام نشده است. حداقل دانشی که نیاز دارید این است که با قوانین جدیدی که به کار شما مربوط است و تغییراتی که در آن ایجاد میشود آشنا باشید .

حسابداری خسته کننده است :

کار کردن روزانه با اعداد و ارقام زیاد و محاسبه های طولانی و ادامه این کار به صورت هر روز در طولانی مدت واقعا خسته کننده است. اینکه شما هر روز حداقل ۶ ساعت با فایلهای اکسلی که پر است از ارقام و اعداد سر و کار داشته باشید و باید تمام دقت خودتان را به کار ببرید تا اشتباهی نیز نداشته باشید. برای بسیاری افراد تصور اینکه شما این کار را به مدت ۱۰ سال انجام دهید واقعا غیر قابل تصور است.

مزایای رشته حسابداری

بازار کار گسترده در مناطق و شهرهای مختلف

عدم نیاز به تحصیلات تکمیلی برای موفقیت در بازار کار

سرعت در کسب نتیجه

امکانات گسترده برای تحصیل و یادگیری

تقاضای دائمی از سوی بازار کار برای استخدام حسابدار

امکان کار به صورت شخصی یا کار فریلنسری

بهترین دانشگاه های ایران در رشته حسابداری

رشته حسابداری اولین بار در دهه­ ی ۱۳۳۰ با تاسیس اولین آموزشگاه­های عالی و دانشکده­های خصوصی از جمله آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران، دانشکده علوم اداری و موسسه­ ی عالی حسابداری مطرح گردید. در حال حاضر این رشته در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در اکثر دانشگاه های روزانه ، آزاد،پیام نور و علمی کاربردی دانشجو میپذیرد.

بهترین دانشگاه های روزانه در سطح کشور در رشته حسابداری :

۱)دانشگاه تهران

۲)دانشگاه علامه طباطبایی

۳)دانشگاه اصفهان

۴)دانشگاه تربیت مدرس

۵)دانشگاه شهید بهشتی

۶)دانشگاه فردوسی مشهد

۷)دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

۸)دانشگاه شیراز

۹)دانشگاه خوارزمی

۱۰)دانشگاه تبریز

اولین و بهترین دانشگاه حسابداری دنیا دانشگاه Hitotsubashi ژاپن میباشد.

دروس دانشگاهی رشته حسابداری

دروس دانشگاهی حسابداری

گرایشات رشته حسابداری

گرایشات رشته حسابداری در مقطع کارشناسی ارشد :

حسابداری مقدماتی با گرایش مالی | حسابداری عمومی

اولین و پر کاربرد ترین گرایش رشه حسابداری ، حسابداری مقدماتی یا همان حسابداری عمومی است . این گرایش پیشنیاز مورد نیاز برای ورود ادامه تحصیل در سایر رشته های حسابداری محسوب می شود ، این رشته که به عنوان پایه و اساس سایر گرایش های حسابداری به شمار می رود برای کلیه افرادی که دارای کسب و کارهای کوچک و بزرگ ، کارخانه های تولیدی ، شرکت های تجاری و غیره هستند بسیار لازم است .

حسابداری دولتی

یکی دیگر از گرایش های پر کاربرد رشته حسابداری گرایش حسابداری دولتی است . علاقه مندان به ورود به این حرفه می توانند پس از گذارندن دوره های حسابداری مقدماتی برای شرکت در دوره های آموزشی حسابداری دولتی اقدام نمایند. دولت‌ها در سال‌های اخیر با توجه به گستره فرایندهای مخارجی خود، نیازمند مشاورین و افرادی شده‌اند که توانمندی تفکیک و مدیریت هزینه‌ها در سطوح کلان اقتصادی را داشته باشند. بنابراین گرایش حسابداری دولتی در پی ایجاد بستری برای به وجود آمدن مشاورین و متخصصان حسابداری در بازه مخارج دولتی است.

حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی که با نام حسابداری قیمت تمام شده نیز شناخته می شود یکی دیگر از گرایش های کاربردی رشته حسابداری است . حسابداری صنعتی به محاسبه و ارزیابی قمیت تمام شده محصولات تولیدی در واحد های تولیدی می پردازد . برای تحصیل در رشته حسابداری با گرایش صنعتی نیز علاقه مندان ملزم به گذراندن دوره حسابداری مقدماتی هستند . حسابداری صنعتی، با تکامل ابزارها و شیوه‌های تولید به سمت هزینه‌یابی پیشرفته حرکت می‌کند تا هزینه‌ها و بهای تمام شده کالاهای آماده فروش به روشنی و با شفافیت کامل تعیین شوند.

حسابداری مالیاتی

گرایش حسابداری مالیاتی به بررسی و تعیین میزان مالیات بر در آمد شرکت ها و موسسات می پردازد . از ویژگی های بارز گرایش حسابداری مالیاتی می توان به کسب آشنایی و تسلط بر قوانین مالیاتی کشور مورد نظر اشاره کرد . با توجه به این که مبحث مالیات امروزه تقریبا در تمام از کشورهای دنیا مطرح و مورد توجه قرار گرفته است و به مرحله اجرا در آمده است اخذ مدرک حسابداری مالیاتی می تواند در بازارکار منجر به افزایش موقعیت های شغلی و همچنین ارتقا موقعیت شغلی افراد شود . علاقه مندان به تحصیل در این رشته می بایست در ابتدا دوره های آموزش حسابداری مقدماتی را با موفقیت پشت سر گذاشته و سپس برای ادامه تحصیل در این گرایش اقدام کنند .

حسابداری بودجه ای

حسابداری بودجه ای گرایشی از رشته حسابداری است که به بررسی ، تهیه و تنظیم بودجه مالی سازمان ها ، بررسی نتایج فعالیت های اقتصادی و میزان مطابقت آن با برنامه های ارائه و و پیش بینی بودجه برای برنامه های آتی می پردازد . این گرایش در شرکت های تولیدی ، ساختمانی و غیره بسیار مورد نیاز است . حسابرسی حسابرسی یکی دیگر از گرایش های رشته حسابداری است ، این گرایش به بررسی مدارک و اسناد مالی ، گزارش های مالی و دفاتر مالی شرکت ها می پردازد و در مورد صحت و یا عدم مطابقت و صحت اطلاعات و اظهارات ارائه شده اظهار نظر می کند . ادامه تحصیل در این گرایش نیز مستلزم گذراندن دوره های آموزشی حسابداری مقدماتی و اخذ مدرک حسابداری مقدماتی است .

حسابداری سیستم

گرایش حسابداری سیستم ها یکی دیگر از گرایش ها به روز و کاربردی رشته حسابداری است . گرایش حسابداری سیستم به طراحی و اجرای یک سیستم حسابداری متناسب با رویه کار و فعالیت های هر سازمان می پردازد . علاقه مندان به ادامه تحصیل در گرایش حسابداری سیستم به منظور ورود به این گرایش می بایست نخست دوره آموزشی حسابداری مقدماتی را پشت سر گذاشته و پس از اخذ مدرک معتبر حسابداری مقدماتی برای ورود به دوره آموزشی حسابداری سیستم اقدام نمایند .

حسابداری موسسات غیر انتفاعی

هدف اصلی این گرایش از علم حسابداری طراحی و ارائه نوعی سیستم حسابداری است که مدیریت سازمان ها را ملزم به پیروی از قوانین و خط مشی های مالی سرمایه گذاران ، سهام داران و تامین کننده گان مالی سازمان می کند . حسابرس موسسات غیر انتفاعی نیز یکی دیگر از گرایشات علم حسابداری است که از بازار کار خوبی برخوردار است . علاقه مندان به ادامه تحصیل در این رشته نیز می بایست دوره آموزشی حسابداری موقت را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند و پس از اخذ گواهینامه معتبر حسابداری مقدماتی برای ورود رشته حسابداری موسسات غیر انتفاعی اقدام نمایند .

حسابداری اجتماعی

حسابداری اجتماعی نیز یکی دیگر از گرایش های به روز و جدید رشته حسابداری است . حسابداری اجتماعی به ارزیابی هزینه ها و نتایج و فواید اجتماعی آن می پردازد که در گذشته و پیش از پیدایش و معرفی این گرایش قابل ارزیابی نبود می پردازد ، با استفاده از حسابداری اجتماعی می توان زمان و میزان بازگشت سرمایه پروژه های اجتماعی را پیش بینی کرد. با توجه به این که این گرایش از علم حسابداری در مراکز دولتی ، شهرداری ها و غیره بسیار مورد استفاده قرار می گیرد از بازار کار بسیا رخوبی برخوردار است . علاقه مندان ورود به رشته حسابداری اجتماعی نیز ملزم به گذارندن دوره آموزشی حسابداری مقدماتی به عنوان پیشنیاز این رشته هستند .

رشته حسابرسی

حسابرسی به منظور بررسی و کنترل حساب‌های حسابداران انجام می‌شود. در واقع حسابرسان در دفاتر شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف جذب می‌شوند تا از صحت گزارشات مالی و حساب‌های حسابداران مطمئن شوند.

رشته حسابداری مدیریت

رشته حسابداری مدیریت به منظور افزایش توانمندی مدیران مالی در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین استراتژی‌های اقتصادی شرکت‌ها مطرح شده است. افرادی که در گرایش حسابداری مدیریت تحصیل می‌کنند، می‌توانند به عنوان مدیر عامل، عضو هیئت مدیره و یا به عنوان مشاورین مدیریت و اقتصاد در کنار مدیران ارشد شرکت‌ها به ایفای نقش بپردازند .می‌توان گفت آنچه توسط حسابداری مدیریت ارائه می‌شود، پیش‌نیازی الزامی است که مدیران شرکت‌ها بر مبنای آن اقدام به تصمیم‌گیری‌های کلان می‌کنند.

گرایشات رشته حسابداری در مقطع دکترا

حسابداری صنعتی

حسابداری مالی

حسابداری مدیریت

حسابداری منابع انسانی

داوطلبان علاقه مند به تحصیل در رشته حسابداری می توانند برای برنامه ریزی قبولی در رشته روانشناسی و روش انتخاب رشته کنکور انسانی جهت قبولی در رشته روانشناسی با گروه مشاوره انتخاب رشته دکتر یعقوبی تماس بگیرند.

معرفی کامل رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی چیست؟

کلمه فیزیوتراپی از دو بخش “فیزیو” به معنای عامل های فیزیکی و “تراپی” به معنای درمان تشکیل شده است. فیزیوتراپی به بازیابی حرکت و عملکرد از طریق حرکات و ورزش های مخصوص پس از آسیب دیدگی، بیماری و ناتوانی کمک می کند. مشکلات بیماران می تواند شامل دردهای مزمن و حاد، صدمات بافت های مختلف،  آسیب غضروف ها، ارتروز، اختلالات حرکتی، اختلالات جسمی با منشا اسکلتی، عضلانی، قلبی و ریوی، عصبی و غده ای باشد.

تاریخچه فیزیوتراپی

براساس تصاویر و نوشته هایی که توسط مورخان کشف شده است، از هزاران سال پیش در کشورهایی مانند هند، چین و یونان از روش های درمانی مانند هیدروتراپی، ماساژ درمانی و ورزش استفاده می شد. حدود هزار سال پیش از میلاد مسیح، مردم چین برای اصلاح موقعیت بدن و بهبود تنفس، تمریناتی را انجام می دادند. سرخپوستان نیز به انجام برخی از تمرینات و ماساژهای درمانی معروف بودند. در حدود ٥٠٠ سال قبل از میلاد مسیح، در یونان باستان، یک پزشک یونانی ، درباره تمریناتی که با نام Ars Gymnastica توضیح داد که شامل کشتی، پیاده روی و وزنه برداری برای بهبود شرایطی خاص بود.

در سال ١٧٢٣، نیکلاس اندری، که استاد دانشکده پزشکی پاریس بود ، این واقعیت را تأیید کرد که ورزش کردن می تواند به ساختن عضلات ، به ویژه در بازوها و پاها کمک کند.

در سال ١٨١٣، هنریک لینگ، شاعر سوئدی، فیزیوتراپی واقعی را به جهان ارائه کرد. او با معرفی تمرین هایی که به تمرینات سوئدی معروف است، دنیای فیزوتراپی را متحول کرد و اثر وی به عنوان جنبش سوئدی معروف شد.

در اوایل سال ١٩٥٠، فیزیوتراپی فقط در بیمارستان ها انجام می شد. اما در اواخر همان سال بود که فیزیوتراپی در خارج از بیمارستان ها مورد استفاده قرار گرفت. در سال ١٩٧٤، انجمن فیزیوتراپی آمریکا یک بخش تخصصی به نام بخش ارتوپدی تأسیس کرد.

در سال ١٩٨٠ به دلیل ظهور رایانه ها در صنعت بهداشت و درمان، دستگاه هایی مانند محرک های برقی برای انجام فیزیوتراپی معرفی شدند. در طی دو دهه گذشته، پیشرفت های روزافزونی در زمینه فیزیوتراپی و تکنیک های تخصصی مانند قلب و ریوی فیزیولوژیکی پوست و ورزش درمانی باعث تحول در این حوزه شده است.

در طول تاریخ ، فیزیوتراپی محبوبیت و پذیرش خود را افزایش داده و به یک رشته تخصصی تبدیل شده است که به بیماران بی شماری در بهبود شرایط جسمی مختلف کمک می کند.

تکنیک های فیزیوتراپی

بسته به مشکلات خاصی که افراد تجربه می کنند، می توان از تکنینک های فیزیوتراپی مختلف درمانی و پیشگیری بهره برد. سه روش اصلی که یک فیزیوتراپیست ممکن است استفاده کند عبارتند از:

  • آموزش و مشاوره

یکی از اصلی ترین جنبه های فیزیوتراپی شامل نگاه کردن به بدن به صورت کلی، به جای تمرکز روی عوامل فردی یک آسیب است. بنابراین، ارائه مشاوره کلی در مورد راه های بهبود سلامتی شما – به عنوان مثال ، با انجام ورزش منظم و حفظ وزن متعادل – بخش مهمی از درمان است. یک فیزیوتراپیست همچنین می تواند توصیه های خاصی را به شما ارائه دهد که می توانید در انجام کارهای روزمره از خود مراقبت کرده و خطر ابتلا به درد یا آسیب را کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر شما کمردرد دارید، ممکن است در مورد وضعیت درست بدن، بلند کردن صحیح یا تکنیک های حمل اجسام و اجتناب از پیچ خوردگی، عدم کشش بیش از حد یا ایستادن طولانی مدت به شما توصیه هایی ارائه شود.

  • حرکت و ورزش

فیزیوتراپیست ها معمولاً برای کمک به بهبود تحرک و عملکرد شما حرکات و ورزش هایی را توصیه می کنند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تمریناتی که به منظور بهبود حرکت و قدرت در قسمت خاصی از بدن طراحی شده اند – معمولاً این تمرینات باید به طور منظم برای مدت زمان مشخصی تکرار شوند.
  • فعالیت هایی که شامل حرکت دادن تمام بدن شما، مانند پیاده روی یا شنا است؛ که می تواند برای بهبود یافتن پس از جراحی یا جراحتی باشد که بر تحرک شما تأثیر گذاشته است.
  • تمریناتی که در آب گرم و کم عمق انجام می شود (آب درمانی یا آب درمانی) – آب می تواند به آرامش و تقویت ماهیچه ها و مفاصل کمک کند.
  • مشاوره و تمرین هایی برای کمک به شما در افزایش یا حفظ فعالیت بدنی – توصیه هایی در مورد اهمیت فعال بودن و نحوه انجام این کار به صورت ایمن و مؤثر ارائه می شود.
  • ارائه تجهیزات کمکی برای حرکت – مانند عصا یا چوب پیاده روی برای کمک به شما در حرکت

فیزیوتراپیست شما ممکن است تمریناتی را نیز انجام دهد که می تواند در طولانی مدت به مدیریت درد و یا کاهش خطر آسیب مجدد به شما کمک کند.

  • درمان دستی

درمان دستی روشی است که در آن فیزیوتراپیست از دست خود برای حرکت و ماساژ بافت های بدن استفاده می کند. که می تواند در موارد زیر موثر باشد:

  • درد و خشکی را تسکین دهد
  • گردش خون را بهبود بخشد
  • به تخلیه مایعات از قسمتهای بدن کمک کند
  • حرکت قسمتهای مختلف بدن را بهبود بخشد
  • اعصاب ناحیه مربوط را تقویت کند

از روش درمانی دستی می توان برای درمان مشکلات خاص مانند کمردرد استفاده کرد ، اما همچنین ممکن است برای طیف وسیعی از شرایط که بر استخوان ها ، مفاصل یا عضلات تأثیر نمی گذارد مفید باشد.

به عنوان مثال، ماساژ ممکن است با کاهش سطح اضطراب و بهبود کیفیت خواب کیفیت زندگی را برای برخی از افراد با شرایط جدی یا طولانی مدت بهبود بخشد. از تکنیک های دستی نیز برای کمک به شرایط خاص ریه استفاده می شود.

 

سایر تکنینک ها

تکنیک های دیگری که گاهی اوقات توسط فیزیوتراپیست ها استفاده می شود که ممکن است به کاهش درد و افزایش سرعت بهبود کمک کند عبارتند از:

طب سوزنی: که سوزن های ریز با هدف کاهش درد و تقویت بهبود در نقاط خاصی از بدن وارد می شوند.

تحریک الکتریکی عصب پوست (TENS): یک وسیله کوچک برای انتقال جریان الکتریکی در منطقه آسیب دیده با هدف تسکین درد استفاده می شود.

اولتراساندتراپی: که امواج صوتی با فرکانس بالا برای درمان صدمات بافت های عمیق با تحریک گردش خون و فعالیت سلول، با هدف کاهش درد و اسپاسم و همچنین تسریع در بهبودی استفاده می شود.

وظایف یک فیزیوتراپیست

وظایف یک فیزیوتراپیست بسیار متغیر است و حتی در دو روز مختلف وظایف آن ها یکسان نیست. از جمله وظایف آنان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام تست های عضلانی، عصبی، مفصلی و عملکردی برای تشخیص و ارزیابی مشکلات جسمی بیماران
  • طراحی برنامه های درمانی برای رفع مشکلات بیماران
  • درمان بیماران به منظور کاهش درد، بهبود گردش خون، تقویت عضلات، بهبود عملکردهای قلبی، عروقی و تنفسی، ترمیم تحرک مفصل و بهبود تعادل و هماهنگی
  • استفاده از خواص درمانی ورزش، گرما، سرما، ماساژ، درمان دستی، هیدروتراپی، الکتروتراپی، اشعه ماوراء بنفش و اشعه مادون قرمز و اولتراساندتراپی در معالجه بیماران
  • بررسی و نظارت مداوم، ارزیابی برنامه ها و درمان ها
  • مشاوره با سایر متخصصان بهداشتی مطابق با آنچه در مورد مشکلات، نیازها و پیشرفت بیماران لازم است
  • ارائه دستورالعمل لازم به بیماران و خانواده های آنها در مراحل تکمیل درمان در خانه
  • تحلیل درمان های داده شده و پاسخ و پیشرفت بیماران
  • توسعه و اجرای برنامه های غربالگری و پیشگیری

یک فیزیوتراپیست با همه افراد از جمله کودکان مبتلا به فلج مغزی، نوزادان، زنان باردار، افراد تحت توانبخشی، ورزشکاران، افراد مسن و بیمارانی که از ضایعه های پس از سکته های قلبی و مغزی رنج می برند سر و کار دارد.

بازار کار و درآمد رشته فیزیوتراپی

انتظار می رود میزان اشتغال فیزیوتراپیست ها تا سال ٢٠٢٦ تا ٢٨ درصد افزایش یابد؛ خیلی بیشتر از میانگین رشد برای سایر مشاغل. براساس وب سایت فیزیوتراپی (PT)، به نظر می رسد که فیزیوتراپیست ها یکی از بهترین مشاغل در ایالات متحده را دارند و همچنین یکی از بیشترین آمار رضایت شغلی را نیز به خود اختصاص داده اند. چشم انداز این حرفه نیز، با توجه به چندین عامل که همه آن ها به افزایش تقاضا برای مراقبت های توانبخشی ارائه شده توسط فیزیوتراپیست ها اشاره دارند، امیدوار کننده است. متوسط درآمد یک فیزیوتراپیست در ایالات متحده بیش از ٤٥٠٠٠ دلار در سال است.

بازار کار فیزیوتراپی در ایران نیز از جایگاه خوبی برخوردار است و جای نگرانی برای دانشجویان این رشته  پس از کنکور99 تجربی باقی نگذاشته است. طبیعی است که هر چه تجربه و مهارت افزایش یابد، فیزیوتراپیست حرفه ای تر شده و درآمد بیشتری کسب خواهد کرد. فیزیوتراپی از جمله مشاغل پر درآمد در ایران شناخته می شود که می توان با فعالیت در بخش خصوصی و یا دایر کردن مطب شخصی میزان درآمد حاصل را افزایش داد.

 

دانشگاه های روزانه که رشته فیزیوتراپی را دارند

نام دانشگاهجنسیت پذیرشظرفیت
دانشگاه علوم پزشکی تهرانزن – مرد۱۸
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی – تهرانزن – مرد۲۳
دانشگاه علوم پزشکی ایرانزن – مرد۲۲
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی – تهرانزن – مرد۲۴
دانشگاه علوم پزشکی تبریززن – مرد۲۳
دانشگاه علوم پزشکی تبریزمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی اصفهانزن – مرد۲۰
دانشگاه علوم پزشکی اصفهانمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی بابلزن – مرد۲۲
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهواززن – مرد۲۰
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهوازمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی زاهدانزن – مرد۱۶
دانشگاه علوم پزشکی زاهدانمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی زاهدانزن – مرد۸
دانشگاه علوم پزشکی سمنانزن – مرد۲۵
دانشگاه علوم پزشکی شیراززن – مرد۲۱
دانشگاه علوم پزشکی شیرازمرد۲
دانشگاه علوم پزشکی کرمانمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی کرمانزن – مرد۲۰
دانشگاه علوم پزشکی گیلانزن – مرد۱۲
دانشگاه علوم پزشکی مشهدزن – مرد۱۸
دانشگاه علوم پزشکی مشهدمرد۱
دانشگاه علوم پزشکی همدانزن – مرد۱۲

 

دروس دانشگاهی رشته فیزیوتراپی

در طول دوره کارشناسی رشته فیزیوتراپی ١٣٥ واحد درسی و ٢٤ واحد کارآموزی ارائه می شود.

برای تمامی رشته های کارشناسی دروس عمومی به شرح زیر است:

نام درستعداد واحد
معارف اسلامی (۱)۲
معارف اسلامی (۲)۲
اخلاق و تربیت اسلامی۲
انقلاب اسلامی و ریشه های آن۲
تاریخ اسلام۲
متون اسلامی (آموزش زبان عربی)۲
فارسی۳
زبان خارجی۳
تربیت بدنی (۱)۱

تربیت بدنی (۲)

۱

 

دروس پایه رشته فیزیوتراپی

 

نام درس

تعداد واحدساعت
نظریعملیکارآموزی
فیزیک برای فیزیوتراپی۳۶۸۳۴۳۴
فیزیولوژی عمومی ۱۲۳۴۳۴
فیزیولوژی عمومی ۲۲۵۱۱۷۳۴
آناتومی(۱)سرو تنه وگردن۳۶۸۳۴۳۴
آناتومی(۲)اندام فوقانی۲۵۱۱۷۳۴
آناتومی(۳)اندام تحتانی۲۵۱۱۷۳۴
آناتومی(۴)آناتومی سطحی۲۵۱۱۷۳۴
بافت شناسی۲۵۱۱۷۳۴
آسیب شناسی۲۳۴۳۴
استخوان شناسی۲۳۴۳۴
روان شناسی معلولین۲۳۴۳۴
روان پزشکی۲۳۴۳۴
ژنتیک۱۱۷۱۷
کمکهای اولیه۲۵۱۱۷۳۴
رشد روانی حرکتی کودک۱۱۷۱۷
آناتومی اعصاب۲۳۴۳۴
فیزیولوژی  اعصاب۲۳۴۳۴
نورولوژی۲۳۴۳۴
بیماریهای قلب عروق و تنفس۲۳۴۳۴
روماتولوژی۲۳۴۳۴
جراحی عمومی۲۳۴۳۴
ارتوپدی۳۵۱۵۱
رادیولوژی۲۳۴۳۴
جمع۴۷۹۳۵۶۶۳۲۷۲

 

 

دروس تخصصی رشته فیزیوتراپی

نام درستعداد واحدساعت
جمعنظریعملی
زبان تخصصی۲۳۴۳۴
آشنائی با اصول توانبخشی و طب فیزیکی۲۳۴۳۴
فیزیوتراپی در اعصاب۲۳۴۳۴
فیزیوتراپی در بیماریهای قلب و عروق و تنفس۲۵۱۱۷۳۴
فیزیوتراپی در روماتولوژی۲۵۱۳۴
فیزیوتراپی در جراحی۲۳۴۳۴
فیزیوتراپی در ارتوپدی۳۶۸۳۴۳۴
کینزیولوژی و بیومکانیک (۱)۲۳۴۳۴
کینزیولوژی و بیومکانیک (۲)۲۳۴۳۴
کینزیولوژی و بیومکانیک (۲)۲۳۴۳۴
تمرین درمانی (۱)۳۶۸۳۴۳۴
تمرین درمانی (۲)۲۵۱۱۷۳۴
تمرین درمانی (۳)۳۸۵۱۷۶۸
الکتروتراپی (۱)۲۵۱۱۷۳۴
الکتروتراپی (۲)۳۶۸۳۴۳۴
اندامهای مصنوعی و وسایل کمکی۳۶۸۳۴۳۴
ارزشیابی و اندازه گیری۳۶۸۳۴۳۴
ماساژ و اصول درمانهای دستی۲۵۱۱۷۳۴
پروژه۲

 

کارآموزی

نام درس
واحدساعت نظری
کارآموزی در عرصه (۱)۴۲۷۲
کارآموزی در عرصه (۲)۴۲۷۲
کارآموزی در عرصه (۳)۴۲۷۲
کارآموزی در عرصه (۴)۴۲۷۲
کارآموزی در عرصه (۵)۴۲۷۲
کارآموزی در عرصه (۶)۴۲۷۲
جمع۲۴۱۶۳۲

 

ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی

فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری می توانند یکی از رشته های زیر را انتخاب کنند:

  • فیزیوتراپی
  • علوم اعصاب
  • سالمند شناسی
  • فیزیولوژی ورزش
  • نانوفناوری پزشکی
  • مهندسی پزشکی (بیو الکتریک )
  • مشاوره توانبخشی
  • انفورماتیک پزشکی
  • سلامت در بلایا و فوریت ها
  • سلامت و رفاه اجتماعی
  • اپیدمیولوژی
  • مددکاری اجتماعی
  • گفتار درمانی

مزایای رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یک حوزه گسترده و مهم پزشکی و بهداشت عمومی است و متخصصان این حوزه نیاز به آموزش قوی دارند. اما تحصیل در این رشته چه مزایایی دارد؟

فرصت های شغلی گسترده

فارغ التحصیلان دارای مدرک فیزیوتراپی (از مقطع کارشناسی تا دکتری) مهارت های زیادی را فرا می گیرند که در بسیاری از مسیرهای شغلی مفید خواهد بود. آن ها می توانند در حوزه ورزشی یا در مراکز بهداشتی مشغول به کار شوند؛ و یا مسیر شغلی خود را در حوزه کار اجتماعی آغاز کنند. همه این گزینه های شغلی، برای کسانی در دسترس است که از دریافت دانش جدید و گذراندن وقت با انسان ها هراسی ندارند.

کمک به انسان ها

رشته فیزیوتراپی و بازار کار رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی همانند بسیاری از رشته های حوزه پزشکی، از اهمیت بالایی برخوردار است. فیزیوتراپی به افراد کمک می کند تا از شر درد خلاص شوند، مصدومین را یاری می کند تا دوباره حرکت کنند، نقایص رشد را در کودکان برطرف کرده و زندگی را برای افراد مسن راحت تر می کند. کارشناسان حوزه فیزیوتراپی به معنای واقعی کلمه زندگی را برای انسان ها زیباتر و راحت تر می کنند؛ و چه ارزشی از این بالاتر؟

 از خون خبری نیست

ترس از خون یک پدیده متدوال در بین بسیاری از انسان هاست. اما خبر خوب این است که رشته فیزیوتراپی عملا با خون سر و کار ندارد. البته در بسیاری از برنامه های درسی رشته فیزیوتراپی از جمله دوره های عملی اجباری در پزشکی بالینی و آناتومی دانشجویان با خون مواجه می شوند؛ اما چنین مواردی در حین کار رخ نمی دهد.

 

سختی های رشته فیزیوتراپی

از آن جا که کار در این رشته به صورت فیزیکی انجام می شود، اگر از آمادگی جسمانی بالایی برخوردار نباشید به سرعت خسته شده و حجم بالای کار شما را فرسوده خواهد کرد.

از طرفی بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از تخصص این رشته، فیزوتراپیست ها را افرادی تصور می کنند که شغل اصلی آن ها ماساژ دادن بیماران است. پس انتظار این را داشته باشید که در جمع دوستان و اقوام با چنین درخواست هایی روبرو شوید.

چه کسانی برای رشته فیزیوتراپی مناسب هستند؟

اگر برای  فیزیولوژی در انتخاب رشته دچار تردید شده اید، اولین چیزی که باید در مورد آن اطمینان حاصل کنید این است که آیا شما به افراد دیگر اهمیت می دهید یا خیر؟ زیرا این همان چیزی است که فیزیوتراپی به آن مربوط می شود.

نکته دیگر این است که برای یک فیزیوتراپیست ضروری است اجتماعی بودن است. باید کاملاً اجتماعی باشید. با بیماران ارتباط برقرار کرده و تکنینک های لازم برای یک ارتباط موفق را بیاموزید.

برای تبدیل شدن به یک فیزیوتراپیست موفق ضروری است که این خصوصیات را در خود پرورش دهید:

  • مدیریت زمان خوب
  • توانایی ایجاد یک رابطه مناسب با بیماران مختلف و ارتباط با بستگان و مراقبان آن ها
  • شکیبایی
  • آمادگی جسمانی بالا
  • مهارت های بین فردی
  • مهارت های کار گروهی

امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. شما همیچنین می توانید با دانلود PDF مقاله رشته فیزیوتراپی هر زمان که تمایل داشتید آن را مطالعه کنید.

https://dr-yaghobi.com/